Eesti hipsterõlled vallutavad Moskvat (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Sattarov näitab Eesti õllesid Moskva vanimas ja seni parimas käsitööõllede baaris Craft RePublic, kus neile on külmkapis ette nähtud kohe eraldi sildiga «korrus.»
Marat Sattarov näitab Eesti õllesid Moskva vanimas ja seni parimas käsitööõllede baaris Craft RePublic, kus neile on külmkapis ette nähtud kohe eraldi sildiga «korrus.» Foto: Jaanus Piirsalu

Käsitööõllebuumist Moskvas lõikavad kasu ka Eesti tootjad, kelle õlu on müügil päris paljudes käsitööõlledele spetsialiseerunud baarides. Buum langes kummalisel kombel kokku majanduslangusega Venemaal.

«Veel paar aastat tagasi toodi craft-õlut Eestist kottidega nagu mingit defitsiiti,» meenutas Postimehele Marat Sattarov, Moskva ühe parima väikepruulikoja Bottle Share – Beergeek Brewery üks omanikest. «Nimekirja järgi jagati: sina tellisid kuus õlut, ole lahke! Sina neli, see on sulle. Aga sina ju end kirja ei pannud – pead ootama, kuni järgmine kord toome. Täitsa nagu nõukogude ajal! Nüüd on Moskvas craft-õlut õnneks lademes.»

FOTO:
FOTO: Foto: Jaanus Piirsalu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles