Tarmo Mere lahkub Elektrilevi juhi kohalt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi senine juhatuse esimees Tarmo Mere
Elektrilevi senine juhatuse esimees Tarmo Mere Foto: Sander Ilvest

Elektrilevi senine juhatuse esimees Tarmo Mere lahkub kolmanda lepinguperioodi lõppemisel 8. augustist ametist. Võrguettevõtte uueks juhiks saab ettevõttes pikalt töötanud juhatuse liige Jaanus Tiisvend.

Otsus lepingut mitte pikendada oli Mere sõnul pärast üheksa aastat tippjuhi rolli ja 16 aastat ettevõttes töötamist loomulik samm. «See on piisavalt pikk aeg, mille jooksul on palju korda saadetud,» lausus Elektrilevi senine juht. Ta lisas, et aktiivse inimesena otsib ta kindlasti endale peatselt uued väljakutsed.

Mere sõnul on tema jaoks ettevõtte eduka juhtimise mõõdupuu kolme näitaja kombinatsioon – head äritulemused, kliendirahulolu ja töötajate pühendumus. «Kõigis neis näitajates on Elektrilevi viimase seitsme aastaga teinud hüppelise arengu. Mul on hea tunne teatepulk oma pikaajalisele kolleegile üle anda,» lausus ta.

«Elektrilevi enam kui poole miljoni kliendi ja 800 töötajaga on Eesti üks mõjukamaid ja paljude osapooltega seotud ettevõtteid. Tarmo on erinevate ootuste vahel tasakaalu leidmisel ning ettevõtte ja teenuse arendamisel teinud erakordse töö,» kirjeldas Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, mis muutuse on võrguettevõte Mere käe all läbi teinud.

«Täna ei kuule me enam kaugeltki nii tihti elektrikatkestustest kui veel viis aastat tagasi ja piiritagused võrguettevõtted käivad õppimas Elektrilevi kogemusest uuenduslike tehnoloogiate rakendamisel,» jätkas Sutter.

8. augustil Mere koha üle võttev Jaanus Tiisvend märkis, et kavatseb kindlasti jätkata senist kliendikeskse mõtteviisiga juhtimist, mida Tarmo Mere on Elektrilevis juurutanud. «Võtan teatepulga üle põneval ajal, mil võrguettevõtte tegevust mõjutavad mitmed uued trendid, nagu näiteks kiirelt arenev hajaenergeetika, erinevate taristute ühiskasutus ja tarkvõrgu areng,» kirjeldas võrguettevõtte uus juht.

Tarmo Mere töötab Elektrilevi ja selle eelkäija Eesti Energia Jaotusvõrgu juhina alates 2008. aastast. Varasema kümne aasta jooksul on Mere töötanud võrguettevõttes finants- ja arendusjuhi ja võrguhalduse juhina ning Eesti Energia peakontoris ja Narva Elektrijaamades nõuniku ja osakonnajuhatajana.

TTÜ energeetikateaduskonna lõpetanud Jaanus Tiisvend on töötanud jaotusvõrguettevõttes erinevatel vara haldamise ja inimeste juhtimisega seotud ametikohtadel alates 1996. aastast. Viimasel viiel aastal on Tiisvend kuulunud Elektrilevi juhatusse. Ta on läbinud EBSi kaheaastase ärijuhtimise programmi ja praegu omandab rahvusvahelise ärijuhtimise magistrikraadi.

Elektrilevi on suurim jaotusvõrguettevõte Eestis enam kui 30 võrguettevõtte seas, mis toob elektri põhivõrguseadmetest kodude ja ettevõteteni pea kõikjal Eestis, välja arvatud Läänemaal, Viimsis ja Narvas. Elektrilevi haldab ligikaudu 64 000 kilomeetrit elektriliine ja 24 000 alajaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles