Brasiilia paneb jalgpalli MMi ettevalmistajad häbiposti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia president Dilma Rousseff.
Brasiilia president Dilma Rousseff. Foto: SCANPIX

Brasiilia valitsus kavatseb lasta 2014. aasta jalgpalli MMi ettevalmistustööde kiirendamiseks käiku vastutavate isikute «nimelise häbistamise» süsteemi.

Sama kehtib ka kaks aastat pärast seda toimuvate olümpiamängude puhul.

Brasiilia on ülalmainitud süsteemi abil nii mõnegi infrastruktuuri projekti plaanitud ajaks valmis saanud.

Riigi president Dilma Rousseff kujutab süsteemi kasutust ette selliselt, et erinevate töölõikude edenemine koos nende eest vastutavate ametnike ja osakondadega jõuab regulaarselt avalikkuse ette.

Plaaniminister Miriam Belchior ütles Financial Timesile: «Kui info avalikkusele välja käia, siis on kõik täideviijad vastutavad, kuna nad saavad viivituste korral paljastatud.»

Kahe tippürituse plaanimisega kavatseb Brasiilia pitseerida oma koha maailma tõusvate majanduste ridades.

Mõlema ürituse ettevalmistustööde tempo tekitab aga valitsusele üha enam peavalu.

Brasiilia kuulsaim jalgpallur Pele hoiatas veebruaris, et riik võib 2014. aasta MMiga häbisse jääda, kui staadionide ja lennujaamade infrastruktuuride ehituste ja uuendustööde tempot tunduvalt ei tõsteta.

Brasiilia kulutab MMi ettevalmistusteks 12 linnas 13,3 miljardit dollarit. Olümpiamängude pidamine läheb maksma 2,8 miljardit dollarit. Lisaks investeeritakse infrastruktuuridesse 11,6 miljardit dollarit, kuigi need tööd võivad jalgpalli MMiks ehitatud rajatistega mõnevõrra kattuda.

Analüütikute sõnutsi on enamik jalgpalli MMi projekte on graafikust maas, mõnede staadionite ehitus – nagu näiteks São Paulo oma, kus toimub avamatš – pole aga veel alanudki.

Professor Otávio Augusto Martins São Paulo projektijuhtimise instituudist ütles, et ideaalgraafikust ollakse maas vähemalt 12 kuuga.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles