Rahvusooper Estonia uue publikupreemia pani välja SEB

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kuusik
Oliver Kuusik Foto: SEB

Laupäeval andis ooperimaja peasponsor SEB välja esimest korda endanimelise publikupreemia, mille pälvisid ooperilauljad Helen Lokuta ja Oliver Kuusik.

Kellele auhind anda, selgus rahvusooper Estonia külastajate hääletuses. Preemia väärtuseks on 1300 eurot.

SEB juhatuse esimees Riho Unt märkis preemiat üle andes, et siiras tunnustus publikult või klientidelt on suur motivaator.

«Mul on hea meel, et teatrisõbrad olid meelsasti nõus tunnustust avaldama ja tuhanded inimesed on rääkinud – Helen Lokuta ja Oliver Kuusik on leidnud tee publiku südameisse. Soovin õnne laureaatidele ning tänan kõiki, kes oma lemmikute poolt hääletasid,» ütles Unt.

Kuna Helen Lokuta viibis preemia üleandmise ajal Iisraelis, mistap osales pidulikul üritusel telefonisilla kaudu.

Estonia turundusjuht Ülla Veerg selgitas, et ooperimajal on üks kuldsponsor – SEB (alates aastast 2003) – ning neli peasponsorit – Tele2, Altia, Lexus ja Ergo. Idee publikupreemia ellukutsumiseks sündis ooperimaja ja panga turundusspetsialistide koostöös. Aprillis tähistatava tantsupäeva raames annab silmapaistvatele balletisolistidele preemia Ergo.

Helen Lokuta on Rahvusooper Estonia solist 2006. aastast. Tema rollide hulka kuuluvad teiste seas Carmen (Bizet’ «Carmen»), Angelina (Rossini «Tuhkatriinu»), Brangäne (Wagneri «Tristan und Isolde»), Musetta (Puccini «Boheem»), Polina (Tšaikovski «Padaemand»), Maddalena (Verdi «Rigoletto») ja Clarice (Prokofjevi «Armastus kolme apelsini vastu»).

Oliver Kuusik on Rahvusooper Estonia solist 2008. aastast. Tema rollide hulka kuuluvad teiste seas: Rodolfo (Puccini «Boheem»), Don Ramiro (Rossini «Tuhkatriinu»), Ferrando (Mozarti «Così fan tutte»), Christian (Tambergi «Cyrano de Bergerac» ja Alfred (Straussi «Nahkhiir»).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles