Britid võtavad pööraselt kiirlaene

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britid ostlevad laenuraha eest
Britid ostlevad laenuraha eest Foto: SCANPIX

Britid võtavad enneolematu hooga kiirlaene ja kasutavad kaupluse pakutavaid krediidivõimalusi ja liisinguid.

Suurimad laenajad, kellest osad on nõus laenama ka riskantsematele klientidele, on tulnud välja oma muretegevate kasvunumbritega, kirjutab Daily Mail.

NewDay, kelle alla käivad Aqua ja Marbles krediitkaardid ning  hulk erinevata kaupluste krediitkaarte kinnitas, et 2016 aastal kasvas nende antavate laenude maht  32 protsenti aasta varasemaga võrreldes.  Nende intressid algavad aga 34,9 protsendist.

Riigi suurim kiirlaenupakkuja Enova tõi välja, et esimeses kvartalis kasvas nende laenude hulk aastatagusega võrreldes 16 protsenti. Laenamise eest tuleb intressi maksta aga 29 protsenti.

Lloyds pangandusgrupp möönis, et tarbimislaenude andmine kasvas esimese kvartalis aastaga 10 protsenti. Kiire kasv teeb murelikuks aga regulaatorid, ennekõike seetõttu, et laenude saamine on liiga lihtne.

Tarbimine kasvatas Suurbritannia majandust eelmisel aastal. 2017. aasta esimeses kvartalis oli kasv aga ainult 0,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles