Eesti põllumehed tahavad teiste EL-i riikidega võrdseid tingimusi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadised põllutööd
Kevadised põllutööd Foto: Birgit Itse /Järva Teataja

Eesti põllumeeste hinnangul on Euroopa Liidu ühtse põllmajanduspoliitika järgmise eelarveperioodi konsultatsioonidel peamine teema konkuretntsitingimuste ühtlustamine. 

Jänedal toimus esimene avalik arutelu, milline võiks olla Euroopa Liidu ühtne põllumajanduspoliitika järgmisel eelarveperioodil pärast aastat 2020. Kõige enam häirivad Eesti põllumajandustootjaid jätkuvalt ebavõrdsed konkurentsitingimused, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Kui me vaatame otsetoetuste taset, mis praegu on selline, kus me perioodi lõpuks jõuame 160-170 euroni hektari kohta, samal ajal kui Euroopa Liidus keskmiselt on see 240 eurot hektari kohta, siis see on kindlasti üks teema, mille me tõstatame. Aga neid teemasid on kindlasti rohkem,» selgitas Maaeluministeeriumi asekantsler Marko Gorban.

«Näiteks on igasugused reeglid rohestamise alal - püsirohumaa, mis on täiesti mõttetu teema ja mida nüüd mehed peavad tagasi rajama, ja vilja kasvatamine on sellega pärsitud,» rääkis Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles