Edukas juht: minu seni parim karjäärivalik oli pikk igav autoreis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk autoreis võib tulevikuplaanid klaariks lüüa.
Pikk autoreis võib tulevikuplaanid klaariks lüüa. Foto: PantherMedia / Scanpix

Praegu 250 töötajaga firmat juhtiv Neil Vogel võttis mõnda aega tagasi aastaks aja maha, kirjutab BusinessInsider.

Tollal 32-aastane mees ostis 3000 dollari eest Ford Bronco ja sõitis pikemale roadtripile. Iseenesest pole selles midagi väga erilist, kuid Vogeli lisaeesmärgiks oli kogeda nii palju igavust kui võimalik. Ta uskus, et see aitab teda selgusele jõudmisel, mida oma eluga edasi teha.

Sel ajal oli ta üks kümnest esimesest töötajast ühes edukas idufirmas, ta oli vallaline, tal polnud kinnisvara ega üldse mingeid erilisi muid kohustusi.

Soovituse minna ja tunda igavust andis Vogelile tema isa. «Ta ütles mulle, et vaata, sa oled praegu veel olukorras, kus sul pole lapsi ega midagi muud, kasuta seda ära, mine tunne igavust ja saa aru, mida sa tahad teha,» rääkis Vogel.

Ja see tõesti töötas. Tükk aega sisuliselt mitte millelegi mõtlemine tekitas erilise selguse. Tõsi, alguses üritas Vogel pingsalt oma elu peale mõelda, kuid see ei töötanud eriti. «Siis ma otsustasin üldse mitte millelegi mõelda, » rääkis Vogel. «Ja kõik muutus kuidagi selgeks. »

Vogeli sõnul oli hämmastavalt lahe elada ilma igasuguste kohustustega. «Lihtsalt mõelda, et nüüd ma sõidan sinna ja külastan oma sõpru. See oli väga lahe!» meenutas mees.

Ja ühtäkki tundis ta vastupandamatut soovi tagasi tööle minna. Ta kihutas tagasi Manhattanile ning pani koos äripartneriga püsti eduka ettevõtte. «Ma saan aru, et mõnda aega tööst eemal olla on suur luksus ja pole kõigile kättesaadav, aga kes vähegi seda saab endale lubada, tehku ära, » soovitas Vogel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles