Toomas Luman küsib aktsionäridelt 9000-eurost tasu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordeconi nõukogu esimees Toomas Luman.
Nordeconi nõukogu esimees Toomas Luman. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nordeconi nõukogu esimees Toomas Luman soovib enda põhitasu tõstmist 20% võrra, selgub Nordeconi aktsionäride korralise üldkoosoleku kokkukutsumise teatest.

Nõukogu esimehe põhitasu ja nõukogu liikmete põhitasu tõstmine on 24. mail toimuva aktsionäride üldkoosoleku päevakorras. Nõukogu esimehe tasu peaks tõusma 9000 euroni kuus ja nõukogu liikmete tasu 1200 euroni kuus. Seda juhul kui üldkoosolek selle päevakorrapunkti heaks kiidab.

Nordeconi nõukogusse kuuluvad Andri Hõbemägi, Vello Kahro, Sandor Liive ja Meelis Milder.

Viimati oli nõukogu esimehe ja liikmete tasu tõstmine päevakorras 2015. aastal aktsionäride üldkoosolekul. Siis määrati Lumanile 7490 euro suurune ja nõukogu liikmetele 1000 eurone kuutasu.

Nordeconi puhaskasum oli mullu 3,9 miljonit eurot, aasta varem oli näitaja 174 000 eurot. Ehituskontserni käive kasvas aastaga 26 protsenti 183,3 miljoni euroni.

Nordeconi kontserni brutokasum 2016. aastal oli 11 miljonit eurot, aasta varem oli see 9 miljonit eurot. Brutokasumlikkus oli 6 protsenti, aasta varem 6,2 protsenti. «Järjest tihedamaks muutuvates konkurentsitingimustes on kontserni brutokasumlikkus võrreldes eelmise aastaga mõnevõrra vähenenud,» teatas Nordecon veebruaris börsile.

Firma teatel tuleneb kasumlikkuse vähenemine rajatiste segmendi brutomarginaali olulisest langusest, mida ei suutnud tasandada hoonete segmendi kasumlikkuse kasv. 2016. aastal oli rajatiste brutokasumlikkus 3,6 protsenti ning hoonete segmendis 7,5 protsenti, 2015. aastal vastavalt 8,6 protsenti ja 6,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles