Nordea Eesti kahekordistas tegevuskasumi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea
Nordea Foto: Mikko Stig/Lehtikuva

Nordea Eesti pank teenis tänavu esimese kvartali jooksul 11,3 miljonit eurot tegevuskasumit, mis on enam kui kaks korda suurem võrreldes mullu sama ajaga. 

Kokku teenis Nordea Eestis esimese kvartalis 22,1 miljonit eurot tulu, mis on 9 protsenti rohkem kui 2016. aasta samas perioodis ja on seotud peamiselt keskmise laenu- ja liisingportfelli mahu kasvu, klientide pangateenuste kasutamise aktiivsuse ning kasvanud hallatavate kliendivarade mahuga, teatas pank.

Suurt tegevuskasumi kasvu toetas lisaks tulude kasvule ka oluliselt madalam laenukahjumite eraldiste maht.   

Nordea Eesti juhi Gerd Mülleri sõnul on hea meel tõdeda, et eraisikute säästud on kasvanud tempokalt, kuna madalad intressid motiveerivad hinnakasvu naastes üha rohkem otsima hoiustele lisaks ka muid rahapaigutusvõimalusi.

Eesti euroala keskmisest kiirem sissetulekute- ja laenukasv toetavad jätkuvalt aktiivsust kinnisvaraturul, mis püsib ajalooliselt kõrgel tasemel. Eesti majandus tervikuna saab tuge euroala kiire kasvu jätkumisest, mis peegeldub nii ekspordi kui tööstustoodangu järk-järgulises mahukasvus, märkis Müller. 

Nordea pank teenis aga Baltikumis 2017. aasta esimeses kvartalis 24,5 miljonit eurot kasumit, mis on 10 protsenti rohkem kui 2016. aasta samal perioodil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles