Simson Riias: Rail Balticu puhul kuulame kõiki, kuid lähtume faktidest (8)

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri valitsuse 
pressikonverentsil.
Kadri valitsuse pressikonverentsil. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht
  • Eesti valitsus garateeris eelarvekavaga kaasfinantseeringu Rail Balticusse.
  • Simsoni väitel räägivad faktid uue Euroopa suunalise raudtee ehitamise kasuks.

Eesti valitsus tagas uue raudtee ehitamise, kui lisas kaasfinantseerimise kulud aastateks 2018-2021 eelarvekavasse, kinnitas majandusminister Kadri Simson Riias esinduslikul konverentsil Rail Baltic Global Forum.

«Euroopa roheliste tehtud uurimus näitab, et enamus eestlasi toetab Rail Balticut, sest nad näevad selles majanduslikku kasu, on keskkonnasõbralikum ja ohutum maanteetranspordist,» ütles Simson Balti riikide ja Poola ministrite diskussioonivoorus.

«Rail Baltic toob Euroopa turud meile lähemale. Muuga multimodaalne terminal ühendab meid nii Soomega kuid ka erinevad raudteelaiused omavahel, mis muudab Tallinna mitte Rail Baltica lõppjaamaks vaid kohaks, kus erinevad kaubateed sõlmuvad.»

Simson viitas ka nädalavahetusel Tallinnas väikeparteide EKRE, Vabaerakonna ja roheliste poolt korraldatud raudtee vastasele kõnekoosolekule, milles mängis olulist rolli uuele raudteeühendusele vastuseisuks asutatud mittetulundusühing Avalikult Rail Balticust.

«Pessimistid näevad Rail Balticat hoopis vastupidist ja kahtlevad, et ida-lääne suunal kaubavoo kaotamist pole võimalik põhja-lõuna suunal kaubavogu leida,» rääkis Simson. «Me kuulame kõiki argumente, kuid oma otsustes lähtume faktidest.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles