Eesti tippjuhid teenivad töölistest 10 korda rohkem (4)

Adele Johanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fontese partner Irja Rae.
Fontese partner Irja Rae. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Fontese palgauuringu järgi on tippjuhtide palk liikunud keskmise palgaga samas tempos, palgatõusu protsent on küll mõnevõrra madalam. 2016. aastal tõusid juhtide palgad aastatagusega võrreldes kolm protsenti ja juhatuse liikmete palgad neli protsenti; kui arvestada aga lisatasusid, siis langesid  juhtide palgad mullu kaks protsenti ja juhatuse liikmetel ühe protsendi võrra. Keskmine tööjõukulu kasvas mullu Eestis Eurostati andmetel 5,6 protsenti.

Fontese partneri Irja Rae kinnitusel oli juhtide keskmine palk 8000 ja mediaanpalk 6000 eurot. CV Keskuse andmetel on palgad palju väiksemad.

«Suurettevõtete direktoritel ja juhatajatel, välja arvatud kõrgeimat palka teenivatel tippjuhtidel, kelle töötasusid kajastatakse palga edetabelites, on netotöötasu statistiline keskmine 4437 eurot, kasvades aastaga 17,1 protsenti. Väikeettevõtete juhtidel aga 2813 eurot, kasvades aastaga 10,7 protsenti,» nentis CV keskuse Baltimaade kommunikatsioonijuht Henry Auväärt.

«Palgaootuste juures tuleb loomulikult välja tuua, et reaalne palk on üldjuhul umbes kolmandiku võrra väiksem,» lausus ta. EBSi juhtimise õppetooli lektori Anto Liivati sõnul tekitab liiga suur palgavahe tippjuhtide ja keskastmejuhtide vahel organisatsioonis pingeid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles