Soome toll arestis suure koguse Eesti päritolu võltsmootoriõli (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootoriõli kontrollimine
Mootoriõli kontrollimine Foto: PantherMedia/Scanpix

Soome toll tuvastas hiljuti, et üle riigi on müügile jõudnud Eesti ja Poola päritud võltsmootoriõli ja arestis selle käigus 16 500 liitrit mootoriõli.

Soome keskkriminaalpolitsei laborisse viidud mootoriõli oli mineraalne, segatud väikese hulga sünteetilise mootoriõliga, vahendab Yle. Võltsmootoriõli toodi riiki ja müüdi seal 2014. aasta lõpus.

Esialgse uurimise käigus tuvastati, et ühes Soome kütuseketis jõuti võltsmootoriõli müüa rohkem kui 13 000 liitrit. Õli tõi riiki Soome ettevõte, kes pakkus, et mootoriõli segamine toimus Eestis.

Segatud õli jõudis ka jaekettidesse, kus seda oli kokku müügis 21 000 liitrit. Laboriuuringutega tõestati, et tegemist oli sama mootoriõliga.

Soome toll kahtlustab, et võltsmootoriõli tõid riiki kokku neli ettevõtet, kes müüsid seda üle Soome. Ka arvab toll, et riiki toodi kokku 35 000 liitrit õli, mis oli kokku ostetud lisaks Eestile ka Poolast.

Kuriteosüüdistus on antud juhtumis esitatud rohkem kui 30 inimesele. Praeguseks hetkeks on prokuratuur asja uurimisega lõpuni jõudnud ja viib asja kohtusse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles