General Motors lõpetab päevapealt tegevuse Venetsueelas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venetsueelat on haaranud protestide laine.
Venetsueelat on haaranud protestide laine. Foto: JOSE LUIS GONZALEZ/REUTERS

USA autotootja General Motors ütles, et lõpetab koheselt oma tegevuse Venetsueelas, kuna sealsed võimud on nende tehase ebaseaduslikult üle võtnud.

General Motors kirjeldab Venetsueela valitsuse tegevust kui «ebaseaduslikku varade ülevõtmist», vahendab CNN Money. Autotootja ütleb, et ülevõtmise käigus ei ole järgitud mitte mingil viisil kehtivaid seadusi. 

Ka märkis ettevõte, et Venetsueela võimud on tehasest juba minema viinud kõik seal olevad varad, sealhulgas autod. «General Motors ei nõustu ametiasutuste omavoliga ja asub jõuliselt rakendama kõiki õiguslikke meetmeid nii Venetsueela riigis endas kui väljaspool, et oma õigusi kaitsta,» märkis ettevõte pressiteate vahendusel.

General Motorsi kohalik tütarfirma General Motors Venezolana on riigis tegutsenud ligi 70 aastat. Ettevõte annab riigis tööd 2700 inimesele ning 79 edasimüüjale. Autotootja on juba lubanud tasuda oma sealsetele töötajatele ka koondamistasud.

Viimastel kuudel on Venetsueelat raputanud protestide laine, mille põhjuseks oli president Nicolas Maduro valitsuse otsustas keelata opositsioonijuhil Henrique Caprilesel järgmise 15 aasta jooksul poliitikas osaleda. Mitmed inimesed on protestide käigus ka surma saanud.

Venetsueela majandust tabas mullu 18-protsendiline majanduslangus. Tegemist on kolmanda aastaga järjest, kus riik vaevleb majanduslanguse käes. Selleks aastaks ennustatakse, et töötus riigis kasvab 25 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles