Rebane lahkub Kliima- ja Energiaagentuuri juhi kohalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliima- ja energiaagentuuri juht Kristiina Rebane
Kliima- ja energiaagentuuri juht Kristiina Rebane Foto: Peeter Langovits

Kliima- ja Energiaagentuuri selle loomisest peale juhtinud Kristiina Rebane lahkub tänasest agentuuri juhi kohalt isiklikel põhjustel ja kokkuleppel KredExi juhtkonnaga.

Rebane asus Kliima- ja Energiaagentuuri juhtima 2009. aasta detsembris. Rebase sõnul on seni tehtust kõige olulisem toimiva meeskonna moodustamine. 

BNS kirjutas nädala alguses, et rahandusministeeriumi hinnangul pole senine kliima- ja energiaagentuuri (KENA) autonoomse rakendusüksuse mudel Kredexi koosseisus ennast õigustanud nii organisatsioonilise korralduse kui ka tegevuse tulemuslikkuse aspektist.

Ministeerium ei pidanud ka võimalikuks toetada möödunud koosseisus olnud roheliste riigikogu fraktsiooni algatatud KENA eelõu ja leiab, et enne uue eraldiseisva organisatsiooni asutamist tuleb läbi viia põhjalik analüüs, et vältida rollide dubleerimist ja ressursside ebaefektiivset kasutust kliima- ja energiapoliitika eesmärkide elluviimisel.

Samuti tuleb ministeeriumi hinnangul eelnevalt otsustada, milline asutus peaks vastutama antud valdkonnapoliitika kujundamise eest, kandes juhtivat ja koordineerivat rolli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles