Maksuamet hoiatab: petukiri nöörib ettevõtjaid 800 euroga (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuamet.
Maksuamet. Foto: Postimees.ee

Maksu- ja tolliamet (MTA) hoiatab petturite eest, kes paluvad kirja teel Eesti ettevõtjatelt käibemaksukohustuslase numbrit (KMKR), millega ettevõtjad nõustuvad kolme aasta jooksul tasuma ilmaasjata 771 eurot. 

«Viimastel päevadel on meie poole pöördunud juba üle kümne ettevõtte, kellelt palutakse kirja teel käibemaksukohustuslase numbri (KMKR) info saatmist välismaisesse andmebaasi,» teatas maksuamet sotsiaalmeedias. 

Ettevõtja jaoks, kes kirja saab, on tegemist omakorda väikese tähelepanu testiga, sest hallis peenikeses kirjas on teavitus, et andmete saatmisega nõustub ettevõte järgneval kolmel aastal tasuma 771 eurot.

Seetõttu kutusb maksuamet ettevõtjaid üles tähelepanelikkusele ja eriti hoolikalt tasub lugeda just väikest kirja. Infot oma tehingupartneri KMKRi numbri olemasolu kohta saab täiesti tasuta nii MTA kui üleeuroopalisest Euroopa Komisjoni registrist.

Selline näeb välja kiri, mida kümned ettevõtjad on saanud ja mille kaudu tahetakse välja petta ligi 800 eurot.
Selline näeb välja kiri, mida kümned ettevõtjad on saanud ja mille kaudu tahetakse välja petta ligi 800 eurot. Foto: Maksuamet
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles