Sarri müüb Saksa Auto

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen. Foto on illustreeriv.
Volkswagen. Foto on illustreeriv. Foto: AP / Scanpix

Norra suurim automüügifirma MøllerGruppen ostab kõik Volkswageni jaemüüja ASi Saksa Auto aktsiad, mis praegu kuuluvad Andres Sarri suurosalusega valdusettevõttele Eesti Talleks.

Tehing viiakse lõpule peale kinnituse saamist konkurentsiametilt, teatasid ettevõtted. Tehingu maksumust pooled ei avalda. Lisaks Andres Sarrile on Eesti Talleksi omanikud Kristel Sarri ja Peeter Värnik.

Ettevõtete teatel ostab MøllerGruppeni tütarfirma Møller Auto Baltic AS peale tehingut valitseva mõju ka Saksa Auto tütarettevõtetes, milleks on AS Suve Auto Pärnus, AS Viru Rahvaauto Jõhvis, AS Linna Auto Viljandis ning ka 5+ Autoteenindus OÜ ja AS Autohaus Holding.

Tartus asuvas Volkswageni jaemüüjas AS Aasta Auto Pluss omandab Møller Auto Baltic AS 50 protsenti aktsiatest.

Saksa Auto asutati 1997. aastal, ettevõtte 2009. aasta käive oli 429 miljonit krooni, mis on üle 40 protsendi võrra väiksem 2008. aasta tulemusest. Ettevõtte kahjum oli 31 miljonit krooni.

MøllerGruppen on pereettevõte, mis tegeleb Volkswageni, Audi ja Škoda sõidukite impordi, jaemüügi, hoolduse ning finantseerimisega, samuti kinnistute arendamise ning haldamisega. Grupil on viies riigis kokku 3230 töötajat ning grupi käive 2010. aastal oli kaks miljardit eurot (ligi 31,3 miljardit Eesti krooni).

Grupi tütarettevõte Auto Group Baltic on alates 2005. aastast Volkswageni importija kolmes Balti riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles