Maksuameti uueks juhiks nimetati Valdur Laid

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Laid
Valdur Laid Foto: Andres Haabu

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektorina asub alates 1. juunist ametisse pikaaegselt Eestis ja Soomes suurettevõtteid juhtinud Valdur Laid, teatas rahandusministeerium.

MTA uue peadirektori nimetas ametisse rahandusminister Sven Sester avaliku sektori tippjuhtide valiku komisjoni ettepanekul.

«Maksu- ja Tolliametist on viimaste aastatega kujunenud ettevõtjaid nõustav moodne avaliku sektori organisatsioon. Valdur Laid on juhtinud tipptasemel telekommunikatsiooniettevõtteid ja saab erasektorist kaasa tuua kõrgetasemelisi teadmisi ja oskusi. Parimaid erasektori kogemusi kasutades sobib Laid väga hästi edasi arendama Eesti avaliku sektori üht olulisemat asutust,» ütles rahandusminister Sven Sester.

Valdur Laidi sõnul on oluline MTA ja ettevõtete senise hea koostöö jätkumine. «Maksu- ja tolliameti ülesanne on lisaks kontrollifunktsioonile olla ettevõtjate jaoks nõustav partner, kes annab kindlustunde, et maksu- ja tolliasjadega on kõik korras. Selleks saab amet pakkuda rohkem tuge nõustamise näol, paindlikke makselahendusi ning ülevaateid oma sektori maksuasjadest. Samal ajal aitab koostöö leida ettevõtlusest paremini üles ka puudujäägid võrdse konkurentsi tagamisel,» ütles Laid.

«Inimeste harjumuste muutus digitaalsete teenuste kasutamisel tähendab ameti jaoks ka seda, et need e-süsteemid, mis viimased 15 aastat kliente hästi teenindanud on, vajavad uuesti ülesehitamist. Aastaks 2020 valmiv uus e-MTA peab olema ülevaatlik ning lihtne, et teenindada kiirelt ja mugavalt inimesi nii Eestis kui ka välismaal,» lisas uus juht.

Valdur Laidil on enam kui 20-aastane juhtimiskogemus telekommunikatsiooni-, finants- ja avalikust sektorist, millest üle 10 aasta suurettevõtte tippjuhina Eestis ja Soomes.

Viimased viis aastat töötas Laid Soomes sealses Telia grupi ettevõttes Sonera, sealhulgas alates 2014. aastast Sonera juhina. Varem töötas Laid Elioni Ettevõtted ASi juhatuses, millest kaheksa aastat juhatuse esimehena, ning enne seda Eesti Pangas, sealhulgas neli aastat juhatuse liikmena.

Laid on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna cum laude ning omab Lausanne´is asuva IMD ärijuhtimise magistrikraadi (MBA).

Esimene katse maksuametile selle eelmisest peadirektorist Marek Helmist 13. jaanuaril vabaks jäänud kohale uus juht leida, luhtus. Nii otsustas riigikantselei korraldada uue konkursi. Kokku laekus teist korda korraldatud konkursile seitse avaldust, teise vooru pääses neist edasi viis kandidaati, kellest lõpuks jäi sõelale kaks.

Maksuameti senine juht Marek Helm siirdus tööle erasektorisse, täpsemalt infotehnoloogiaettevõttesse Nortal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles