Suurbritannia poepidajad koorivad juba tarbijatelt Brexiti-kulusid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapood Londonis
Piimapood Londonis Foto: SCANPIX

Suurbritannia poepidajad on juba leiutamas nutikaid viise, kuidas lasta tarbijatel Brexitiga kaasnevaid kulusid kinni maksta. Tähelepanelikud peaksid olema need, kes kavatsevad osta küünlaid või lambipirne.

Kuna ostjad jälgivad teraselt igapäevaste esmatarbekaupade hindu, ei saa poepidajad nende hindu tõsta, vahendab Bloomberg. Nende kaupade puhul, mida iga päev osta pole vaja, on lisaraha väljakäimine kergem. 

«Piim on kaup, mille hinna põhjal kujundavad inimesed oma mulje kaplusest,» rääkis hinnastrateegia kujundaja Cheryl Sullivan. Sel ajal kui piima hind on jäänud kõikides kauplustes samaks, olid küünlad märtsis eelmise aasta oktoobriga võrreldes 29 protsenti kallimad. Lambipirnid kallinesid samal ajal 19 protsenti ning hambaniit 17 protsenti.

«Kui kaupmees tõstab piima hinda, ei jää tal müümata mitte ainult piim, vaid kogu korvitäis,» märkis konsultatsioonifirma Grocery Insight juht Steve Dresser.

Suurbritannia impordib pea poole oma toidukaubast ning vaatamata sellele, et kauplused püüavad hinnatõusust hoiduda, kipub Brexitist johtuv hinnatõus ka brittide toidukorvi jõudma. Nimelt on langenud naela kurss ning nii on välismaised kaubad kallimad. 

Näiteks on tootjad vähendanud pakis oleva toidukauba hulka, kuid jätnud hinna samaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles