Statistika näitab Ida-Virumaal tagasilööki

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski Foto: Liis Treimann

Kuigi töökohtade loomise toetus on aidanud palgata sadu uusi töötajaid, on Ida-Virumaal töötuid arvuliselt taas sama palju kui pärast suurkoondamisi.

«Tegelikult töötus kasvab ju kõikides maakondades tänu töövõimereformile,» selgitas töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk, miks on maakonnas töötuid taas ligi 7200, kui näiteks septembris oli see arv tuhande võrra väiksem, vahendab Äripäev. Töövõimekaoga inimesi on neile arvele tulnud alates juulikuust ja Teelahki kinnitusel ei ole see seotud suuremate koondamistega. 

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles, et statistiliselt jälgitakse jätkuvalt siiski kahte sihtrühma eraldi, et numbrid oleksid võrreldavad. «Aga töövõimereformi sihtrühm on kõikides piirkondades suurendanud registreeritud töötute hulka. Tõesti mõnes piirkonnas natuke rohkem kui teises,» tõdes Ossinovski.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles