Vanametalliäri vaikne hääbumine

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusakoski juht Kuldar Suits ütles, et eraisikutelt tuleb metalli kokkuostu rohkem kevadel, kui käsile võetakse koristustööd.
Kuusakoski juht Kuldar Suits ütles, et eraisikutelt tuleb metalli kokkuostu rohkem kevadel, kui käsile võetakse koristustööd. Foto: Eero Vabamägi

Eesti vanametalli käitlejad kurdavad, et Eesti inimestel hakkab vanaraud otsa saama ja aastakümneid õitsenud äril pole uut kasvupotentsiaali.

«Tavalisi inimesi, kes tulevad meile metallämbritega, võrkaedade ja muu kila-kolaga, jääb üha harvemaks. Jämedat rauda pole enam kellelegi. Vana nõukogudeaegne põllumajandustehnika ja ehituskonstruktsioonid on aga ammu otsa saanud,» kirjeldas olukorda siinse turu suurima tegija Kuusakoski juht Kuldar Suits.

Suits möönis, et 25 aasta jooksul on inimesed juba suure osa laokile jäänud vanametalli kokku korjanud ja neile toonud, mistõttu see hakkabki lihtsalt otsa saama. Häda on ka selles, et inimesed kolivad linna ja uuselamurajoonis tekib vähem metalli. «Eks maapiirkondades vanarauda veel leidub, kuid inimesi enam pole,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles