Inimesed on hakanud lisama soola kohvi sisse, et parandada selle maitset.
Miks tuleks suhkru asemel kohvi sisse lisada hoopis soola?
Kohvijoojate rõõmuks on terve hulk viise, kuidas kofeiiniga keha turgutada, kirjutab The Independent. Alates tavalisest mustast kohvist lõpetades white flat-kohviga, sinna vahele jääb veel musttuhat teist kohvijooki.
Nüüd on aga kohvijoojad välja mõelnud kohvijoomiseks uue viisi, mida toetab isegi teadus.
Nature ajakirja uurimus tegi kindlaks, et naatriumioonid suruvad kohvi mõruduse maha ja parandavad maitse.
Siiski ei soovitata soola lisada igale kohvitassile, kuid sõrmeotsatäis soola võib aidata kohvi maitset parandada.
Seega järgmine kord, kui jood hommikukohvi ja esimene lonks kibedalt maitseb, lisa kohvile näpuotsatäis soola.
See ei ole esimene kord, kui sool aitab mõne toiduaine maitset parandada. Veinieksperdid tulid hiljuti välja teadaandega, et sool parandab ka odavate veinide maitset.