Esimeses kvartalis oli suurima käibega ettevõte Ericsson Eesti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootmine Ericsson Eestis
Tootmine Ericsson Eestis Foto: Liis Treimann

Maksu- ja tolliameti avaldatud statistika kohaselt oli ettevõtete esitatud andmete alusel esimeses kvartalis suurim käive 342,9 miljonit eurot Ericsson Eesti AS-il.

Teisel kohal käibe arvestuses on 311,4 miljoniga Eesti Energia ja kolmandal Orlen Eesti 214,9 miljoni euroga.

Ettevõtete avaldatud andmete kohaselt oli edetabeli esiotsas 1,20 miljardi euroga OÜ-l Personal 2go, kuid ettevõtte käibenumber ei ole tõenäoliselt realistlik. Samas suurusjärgus on ka ettevõtte maksuvõlg maksu- ja tolliameti ees. Ettevõttes töötas esimeses kvartalis 159 inimest, riiklikke makse ettevõte ei tasunud.

Ettevõtte omaniku Raivo Paala sõnul on tal ja ta äripartneritel olemas kokkulepe 40 miljoni tonni raskenafta tootmisõigusega ettevõtte omandamiseks ja valmimas uued tehnoloogilised lahendused, mis muudaksid tootmise odavamaks, on Delfi varem kirjutanud.

«Kui maksukohustus on 1,2 miljardit eurot, siis tehingu hind oli 6 miljardit ilma käibemaksuta,» rääkis Paala siis tehingu summast. Aastas oli võimalik tuua Eestisse oma tooret 13 miljonit tonni rasket naftat. Kasum ühest tonnist on 500 eurot. 13 000 000 tonni korrutada 500 euroga, teeb kasumiks 6,5 miljardit eurot. Aastane kasum oli ka tehingu hinnaks.

Paala tunnistas maksunõuet, kuid sõnas, et maksuamet on makse valesti kajastanud ja tegelikult peaks summa minema nulli. Paala plaanis selles osas esitada ka tagastusnõude 1,2 miljardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles