Putini plaan võis nurjata eestlaste vagunihanke (7)

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÖÖ raudteel. Pilt on illustratiivne.
ÖÖ raudteel. Pilt on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli

Venemaa president Vladimir Putin andis kaitseministeeriumile korralduse 30 000 raudtee platvormvaguni soetamiseks, et luua võimalus vägede kiireks ümberpaiknemiseks, teatas Vedomosti.

Venemaa asekaitseeministri Dmitri Bulgakovi poolt antud selgitusel näitasid viimati läbi viidud staabiõppused ning strateegilsed vägede ümberpaiknemise õppused, et Vene armeel jääb vajaka just 30 000 platvormvagunit.

Tegemist võib olla ligi miljardi euro suuruse tehinguga.

BNS kirjutas märtsi lõpus EVR Cargo soovist osta venemaalt 200 vagunit. Eesti raudteefirma korraldas konkursi 200 vaguni ostmiseks, mille võitjaks valis Brjanski vagunitehase. Hilisemalt teatas tehas, et algselt pakutud hinnaga see vaguneid tarnida ei saa ning uus hind oleks 37 000 eurot vaguni kohta ehk kokku 7,4 miljonit eurot.

Ettevõte seostas siis hinna kallinemist rubla tõusva kursiga kui ka metalli hind. EVR Cargo teatas ka kavast küsida pakkumist veel Tihvinist, Uralvagonozavodist, Roslavski vagunitehasest ja Altai vagunitehasest.

Uut avalikku konkurssi ei soovi ettevõte enam korraldada, kuna sellega kaasneb vahendajate, kes tegelikkuses vaguneid tarnida ei suuda, risk ning seatakse ohtu vagunite saamine üleüldse, kirjutas BNS.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles