India noormehed mõtlesid välja, kuidas säästa mootorrattaid pestes kõvasti vett (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirmal on juba 30 pesulat üle India.
Idufirmal on juba 30 pesulat üle India. Foto: Express Bike Wash

India ettevõtjad Niraj Taksande, Raghavendra Bhushan Karn ja Jigar Vora rajasid idufirma, mis peseb kiiresti ja säästlikult mootorrattaid.

Mootorrattaid on Indias teadagi palju ning nendega seotud teenused väga potentsiaalikad, kirjutab BusinessInsider. Kolme mehe loodud keskkonnasäästlik tehnoloogia võimaldab palju kiiremini ja senisest väiksema veekuluga kaherattaline sõber puhtaks saada.

Kui tavapärases pesulas kulub ühe mootorratta puhastamiseks umbes 50-60 liitrit vett, siis uue tehnoloogiaga Express Bike Wash pesulas vaid kümme liitrit, sealjuures läheb aega vaid 2-5 minutit. Firma ühe asutaja Niraj Taksande sõnul on nende ettevõte viimase kahe aasta jooksul säästnud kokku 12 miljonit liitrit vett. 

Kuna Indias lisandub igal aastal teedele 15 miljonit uut mootorratast, on Taksande hinnangul idufirma potentsiaal meeletu. Viimase aastaga on ettevõtte kahest pesulast saanud 30 üle terve India ning laienemine jätkub.

2015. aastal kaasas idufirma kümne ingelinvestori raha, kelle hulgas oli näiteks ka Mark Mobius.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles