Eesti Energia plaanib Jordaaniasse hiiglaslikku õlitehast (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auvere õlitehas.
Auvere õlitehas. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia arendatud Jordaania elektrijaama ehitus on käima läinud ja nüüd plaanib riigifirma liikuda edasi projektiga rajada jaama kõrvale suur õlitehas.

Uue Jordaania tehase tootmismaht võiks seniste analüüside järgi ulatuda 20 000 barreli põlevkiviõlini päevas, mida on kaks korda rohkem kui Eesti Energia praegune tootmisvõimsus Eestis – 9500 barrelit päevas, kirjutab Äripäev.

Õliprojekt on Eesti Energia jaoks taustal olnud juba aastaid, kuna just sellest algas 2006. aastal koostöö Jordaania valitsusega. Eestisse olukorraga tutvuma tulnud jordaanlased avastasid aga Narva elektrijaamad ning tahtsid esmalt edasi liikuda põlevkivist elektri tootmisega.

Nii jäi õlitehase rajamise projekt ootele, kuna kaht nii suurt projekti paralleelselt ei arenda, kuid üüd, mil elektrijaama ehitus on käima läinud, hakkab riigifirma õliprojektiga tegelema.

«Tehniliselt on ta läbi testitud, Jordaania põlevkivi sobib Enefit-seadmele ideaalselt, õli tuleb,» ütles Eesti Energia Jordaania arendusprojektide juht Andres Anijalg.

Loe uue õlitehase kohta pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles