Eesti toiduainetööstused on hakanud oma tooteid järjest tervislikumaks muutma, vähendades neis suhkru- ja soolasisaldust ning jättes välja maitsetugevdajad. Nii on tööstused hoidnud kokku tonnide viisi põhimaitseaineid, mis muidu oleksid leidnud tee inimeste igapäevasele toidulauale.
Tellijale
Toidutööstused muudavad tooteid tervislikumateks (7)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi Piimatööstuse turundusjuht Ruta Kallaspoolik rääkis, et nende kogemuse põhjal pole võimalik suhkrusisaldust toodetes järsult vähendada. «Näiteks praegu lõpetame apelsinijogurti tootmise, milles oli suhkruid 10,6 grammi. Põhjus: kliendid pidasid seda liiga hapuks. Neid näiteid on olnud veelgi ja võimalik, et tulime nende toodetega turule liiga vara,» selgitas ta.