Iiri lennufirma plaanib rajada Eestisse oma lennukibaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cityjeti lennuk.
Cityjeti lennuk. Foto: Marina Lystseva/Marina Lystseva/TASS

Iiri lennufirma plaan rajada oma lennukibaas Eestisse võib tähendada paremaid lennuaegu reisijatele ja täiendavat tulu siinsetele lennukihooldajatele.

Iirimaa lennufirma Cityjet plaanib Eestisse rajada lennukibaasi, millega hakatakse teenindama SAS-i lende, kirjutab Taani portaal Borsen.

Tallinna lennujaamast plaanib Cityjet opereerida CRJ900 lennukitega SAS-i lende väljastpoolt Skandinaaviat. Cityjet ostis käesoleva aasta alguses ka varasema SAS-i Taani tütarfirma Cimber.

Borseni andmetel otsib Cityjet kapteneid ja meeskonda CR900 lennukitele Tallinnasse. Cityjeti esindaja ütles portaalile Check-In, et kuna plaanitakse lennukeid hoida Tallinnas, siis on mõistlik palgata ka kohalik meeskond.

Tallinna Lennujaama avalike suhete juhi Priit Koffi sõnul teenidavad Tallinnast lennates SASi Stockholmi ja Kopenhaageni liine juba täna Cimber Air ja CityJet, need firmad teostavad SASile allhanget. «Tallinnas baseerumine tähendab lihtsalt seda, et CityJeti lennukid hakkavad ööbima Tallinnas, » selgitas Koff Postimehele. «Sihtkohtade arvu see teade ei mõjuta, jutt käib vaid olemasolevatel liinidel lennukite baasi siiatoomisest.»

Reisija jaoks on Koffi sõnul suurim võit see, et Tallinnas baseeruv lennuk saab siit hommikul varem välja lennata.  «Seega võivad eeskätt ärireisijad ja jätkulendudele suundujad oodata positiivseid teateid  hommikuste väljumisaegade kohta, kuid seda on täna veel vara täpsustada, » märkis ta. «Lennujaamale on see kahtlemata hea uudis, sest nii tellib lennufirma meilt rohkem teenuseid ning reisija jaoks paraneb lennutoote kvaliteet.»

Töökohtade arvu see Koffi kinnitusel otseselt ei mõjuta, kuid täiendavat tulu võib siit tõusta lisaks lennujaamale ka näiteks siinsetele lennukihooldusfirmadele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles