Konkurentsiamet hakkab uurima kinnisvarafirmade pöördumist Kv.ee vastu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraportaal kv.ee.
Kinnisvaraportaal kv.ee. Foto: Kuvatõmmis

Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa hinnangul tuleb kinnisvarafirmade ühispöördumist kinnisvaraportaali Kv.ee vastu uurida ning sellisel kujul on ühine boikott taunitav.

«Seisukoht on selline, et esiteks alustame menetluse ja kahtlemata analüüsime ning uurime välja, mis on põhjused ja millised on tagajärjed. Mis menetlusest välja tuleb, seda ei oska kommenteerida,» ütles Ots BNSile.

«Igasugune ühine boikoteerimine on kahtlemata taunitav konkurentsiseaduse alusel. Kas siit mingi rikkumine välja tuleb, kas siin kedagi karistatakse, seda ma ei oska muidugi öelda. Aga kahtlemata selline ühine kokkulepe, ühine boikoteerimine ei ole ikkagi soositav,» ütles Ots.

Tema sõnul hakatakse seda kahtlemata uurima. «See on väga tugev indikaator, kui selline suur hulk kinnisvaraettevõtteid on kokku leppinud ühise boikoti. Kui üks boikoteeriks, oleks see täiesti normaalne, et kellelegi hinnakujundus ei meeldi. Kuid kui seda tehakse ühiselt ja kokkulepitud fikseeritud kuupäeval, siis natuke sarnaneb see koolikiusamisega,» ütles Ots.

Kinnisvaraportaali Kv.ee juhi Tarvo Tesloni hinnangul portaalist lahkuda lubanud kinnisvarabürood tulevikus ilmselt naasevad portaali, sest muidu kaotavad nad oma maaklerid, kes on lubanud hoida oma kuulutused keskkonnas üleval.

Tesloni sõnul tuleneb hinnastamismudeli muutus soovist pakkuda võrdseid võimalusi nii suurtele kui ka väikestele kinnisvarabüroodele ning nüüdsest sõltub hind sellest, kui palju maaklereid ettevõttes töötab ja Kv.ee teenuseid kasutab.

Kinnisvarafirmad Uus Maa ja Arco Vara, Pindi Kinnisvara, CKE, Domus Kinnisvara, LVM, Ober Haus, 1Partner, RE Kinnisvara, LAAM ja Kinnisvaraekspert teatasid reedel koostöö lõpetamisest portaaliga Kv.ee. Koostöö lõpetamise peapõhjuseks nimetasid 11 ettevõtet portaali hinnatõusu. Kokku tähendab see Uus Maa hinnangul 15 000 objekti kadumist Kv.ee keskkonnast, mis on 40 protsenti kõikidest nende kuulutustest.

Kv.ee kuulub Eesti Meedia kontserni, kuhu kuulub ka uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles