Arco Vara arendusi ähvardab kiirmüügi oht

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara reklaam Pirita teel.
Arco Vara reklaam Pirita teel. Foto: Liis Treimann

Audiitorbüroo PricewaterhouseCoopers (PwC) juhtis Arco Vara 2016. aasta majandusaruande järeldusotsuses tähelepanu sellele, et kui ei suudeta pikendada lühiajaliste laenukohustuste maksetähtaegu, võib laenude tagatiseks panditud vara minna kiirmüüki.

Arco Vara avaldas auditeeritud majandusaasta aruande 31. märtsil börsile alles peale seda, kui oli teatanud 11 kinnisvaravahendaja boikotist kuulutusteportaalile kv.ee. Vara, sh arendusprojektide kiirmüügiohtu puudutava info leiab kenasti kujundatud Arco Vara majandusaruande leheküljelt nr 58, kirjutab Äripäeva teemaveeb Kinnisvarauudised.

Audiitori järeldusotsuses on kirjas, et lühiajaliste laenukohustuste tagatiseks panditud varad (kinnisvarainvesteeringud, põhivarad ning varud Bulgaarias jääkväärtuses 11,7 miljonit eurot) on kajastatud eeldades nendest varadest majandusliku kasu realiseerumist tavapärase äritegevuse käigus. "Kui Kontsern ei ole võimeline pikendama lühiajaliste laenukohustuste maksetähtaegasid, võib ta olla sunnitud müüma laenukohustuse tagatiseks panditud varad kiirmüügi korras madalama hinna eest, kui on nende bilansiline väärtus seisuga 31. detsember 2016."

Loe pikemalt kinnisvarauudised.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles