Skip to footer
Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Poed pakuvad kevadel kergemat kõhutäidet (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salatilett Laagri Rimis.

Poodides kehtib valdavalt põhimõte, et muudatusi valmistoidu menüüs tehakse kevadel ja sügisel, sest siis muutuvad mõnevõrra ka inimeste maitse-eelistused. Mõistagi ei kehti see teatud hitt-toodete puhul, mille sortimendist kadumist ei pea kartma.

Selveri kommunikatsioonispetsialist Karl-Villiam Vaseriku sõnul tuleb Selveri Köök uute toodetega turule nii kevadel kui ka sügisel. «Kevadel mõtleme pigem kergetele, värsketele toodetele ja sügisel rammusamale kõhutäiele. Samuti on hooajatooteid, mis tulevad ja lähevad koos tähtpäevadega (vastlakuklid, pasha, aprikoosiga korvikesed, sibulamoos, mulgikapsad),» tõi ta näiteid.

Vaserik lisas, et Selveri Köök pakub ka tänavu mitmeid uusi maitseid. Peagi lisatakse sortimenti uusi majoneesisalateid ning samuti tervislikku bulgurit ja kikerherneid sisaldavaid salateid.

Ka Prisma Peremarketi ostujuht Pille Raaliste tõi välja, et valmistoitude sortiment vahetub enamasti kevadel ning sügisel enne jõuluperioodi. Hiljuti on Prisma keskendunud veganitele ning toonud poelettidele aina rohkem ka neile sobivaid valmistooteid. Samuti on populaarne Prisma sushibaari valik, kus klient saab endale ise meelepärase toidu valida. Samas hindavad kliendid ka aegumatuid roogi, nagu kartulisalat, rosolje, borš ja seljanka. Lisaks hooajale lähtutakse Prismas sortimendi valikul ka toodete müügiarvust, klientide eelistustest, toidutrendidest ja suundadest.

Rimi peakokk Jörgen Kohal avaldas, et tänavu võetakse suuremad muudatused valmistoidu sortimendis ette suvel ja talvel, ning kevadel ja sügisel tehakse väiksemaid kohendusi.

«Müügitulemustest on näha, et klientidele meeldivad üha enam Rimi sortimendis juba aasta jagu olnud bulguri ja kinoa salatid,» kõneles ta, lisades aga, et vahelduse mõttes proovitaks neid ka vastavalt hooajale muuta. «Näiteks saab bulguri-muskaatkõrvitsasalat endale kevadel uue näo – kõrvitsa koha võtavad salatis virsik, päikesekuivatatud tomatid ja seemnesegu,» sõnas Kohal.

Samuti tehakse Rimis edaspidi praelisandeid värsketest ja mitte sügavkümutatud toodetest. Sarnaselt teiste poodidega, on Kohali sõnul sooja toidu letis klientide ühed suurimad lemmikud grillkana ja kartulipuder, kuid huvitavamate valikute lisandudes loodavad nad ehk sedagi trendi murda. Ka hakati hiljuti mõningates Rimi kauplustes hommikuti putru ning lõunaks suppi pakkuma. «Tundub, et ka seda võib õnnestunud projektiks nimetada. Inimesi, kes endale hommikusöögi poest kaasa ostavad, on üha rohkem,» lisas Kohal.

Maxima kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets ütles, et nende Meistrite Kvaliteedi kaubamärgi all müüdavate valmistoitude valikut on plaanis kohe ligi 30 uue tootega uuendada. «Kevadele kohaselt lisame sinna valikusse kohe salateid, mille hulgas on erinevaid värskeid salateid ning Wakame merevetikate ja kinoa seemnetega uudistooteid. Samuti uuendame põhiroogade valikut, lisades rohkem juurvilju ja näiteks ka kalkuniliha,» nimetas ta.

Stockmanni turundusjuht Mari Villem lisas, et ka neil on kevadel menüüsse tulnud ohtralt uusi salateid, vormiroogi ja magustoite, kuid näiteks soojaleti menüüs palju muudatusi tavaliselt ei tehta, sest valik koosneb juba niigi hitt-toodetest.

Kommentaarid (1)
Tagasi üles