Olympicu välisturgudel käärib

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olympicu kasiino.
Olympicu kasiino. Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Olympic Entertainment Groupi kahel põhiturul räägitakse muudatustest, mis annaksid põntsu kasiinofirma käibele ja kasumile.

Lätis spekuleeritakse, et lõunanaabrite valitsus plaanib maksureformi osana märkimisväärselt kergitada ka hasart- ja loteriimängu maksu, Olympicu investorite arvates on börsiettevõtte jaoks tegemist suure riskiga, vahendab Äripäev.

«Ilma kahtluseta on tegemist Olympic Entertainment Groupi (OEG) jaoks suurima riskiga ning uudis on murettekitav,» ütles 35 737 Olympicu aktsiat omav riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi. Läti osakaal grupi käibes on 33 protsenti ning ärikasumis oli lõunanaabrite osakaal eelmisel aastal 69 protsenti.

Väikeinvestor Rene Ilves, kelle firmale Seitse Samuraid kuulub 195 000 OEG aktsiat, juhtis tähelepanu ka sellele, et Itaalia, mis moodustas eelmisel aastal 13 protsenti Olympicu käibest ja oli seega kontsernile suuruselt kolmas turg, plaanib samuti oma tingimusi hasartmängudega tegelevate ettevõtete jaoks karmistada.

Nimelt lubas Itaalia endine peaminister Matteo Renzi veel ametis olles selle aasta lõpuks mänguautomaatide hulka riigis kolmandiku võrra vähendada.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles