Tallinnast saab kruiisireiside alguspunkt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu oodatakse Tallinna rekordarvu kruiisituriste.
Tänavu oodatakse Tallinna rekordarvu kruiisituriste. Foto: Graafika: Margit Randmäe

Tallinna lennujaam ja sadam lõid möödunud nädalal Miamis toimunud kruiisiturismi konverentsil käed Hispaania reisifirmaga, muutes Tallinna esimest korda kruiisireiside alguspunktiks.

Seni on olnud tavaks, et Läänemerel kruiisivad laevad teevad Tallinnas vaid lühikesi peatusi, lasevad soovijad paariks tunniks vanalinna kõndima ja sõidavad seejärel edasi. Kuigi enamasti jääb see ka edaspidi nii, hakkab vähemalt üks firma kasutama Tallinna oma kruiisireiside alguspunktina.

Tegemist on Hispaania kruiisifirmaga Happy Cruises, mis toob Eestisse korraga 850 inimest, ja seda selle suve jooksul viis korda. Tallinna Sadama kruiiside eest vastutav ärisuunajuht Sirle Arro selgitas, et kruiis toimub nii, et üks algab Kopenhaagenist ja lõpetab Tallinnas ning seejärel algab reis Tallinnast, mis lõppeb Kopenhaagenis.

Tallinna lennujaamale tähendab see, et nemad saavad oma statistikasse kirjutada 8000 uut hinge, kasseerida kuni 20 lennuki teenindamise eest lennujaamatasu ning pakkuda lennukite omanikele ja reisijatele muid teenuseid.

Tallinnast algav kruiis viib inimesed kõigepealt Peterburi, seejärel peatub laev Helsingis, Stockholmis ja Visbys. Enne lahkumist tehakse ekskursioon ka Tallinnas.

Samas on Tallinnal kruiisireisi alguspunktina ka üks miinus – lennuühendus. «Hispaanlased on põhimõtteliselt ainukesed, kellega saame turn­around'e (ringreise – toim) rakendada, kuna nad kasutavad charter-lende. Reisijad teistelt maadelt kasutavad liinilende,» ütles Arro. Seega pole võimalik edasi areneda, kui lennuühendus siit ei parane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles