Päevatoimetaja:
Sander Silm
Saada vihje

Visuaalne õpetus: kui kaua keeta muna ideaalse tulemuse nimel?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Keedumuna.
Keedumuna. Foto: www.flickr.com

Igaühel on omad nipid, kui kaua ja kuidas muna keeta. HuffingtonPost koostas piltidega ülevaate, milline näeb välja näiteks kolm, kuus või kaksteist minutit keedetud muna.

Kui muna keeta maksimaalselt kuni viis minutit, jääb munakollane seest veel pehmeks ja poolvedelaks. Kuus kuni kaheksa minutit keetes saab samuti mõnusa tugeva, ent samas kreemja konsistentsiga muna. Kui muna keeta sellest veelgi kauem, muutub munakollane aina kõvemaks ning võib mõnel juhul omandada ka sinaka tooni.

Graafika:
Graafika: Foto: Pinterest/Huffington Post
Tagasi üles