Minski tankistid panevad mehed mängima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Skype'i-tapja Viber, sadade miljonit lemmiksõjamäng «World of Tanks», App Store'i üks populaarsemaid rakendusi MSQRD – suhteliselt vaene Valgevene lennutab järjest orbiidile IT-tooteid ja firmasid, mis võidavad maailmas populaarsust. Valgevene IT-insenerid on maailmas järjest nõutumad.

Valgevenes toodeti juba Nõukogude Liidu ajal arvuteid. Eestiski peaks leiduma inimesi, kes on töötanud arvutitega Vektor-06 või Korvet, mis enamikus toodeti sõjatööstusele allunud tehastes Minskis ja Brestis. Nende pojapojad omakorda mängivad suure tõenäosusega maailmas suure populaarsuse võitnud online-mängu «World of Tanks», mille mõtlesid välja juba praegused Valgevene IT-arendajad.

«Valgevenes on lihtsalt jäänud veel nõukogude ajast palju tehnilisi erialasid õpetavaid kõrgkoole, kust tuleb iga aasta väga palju kõrgharidusega IT-insenere,» seletas Postimehele Valgevene viimase aastakümne IT-fenomeni Ivan Živitsa firmast Wargaming. 9,5 miljoni elanikuga Valgevenes on 14 tehnilist kõrgharidust pakkuvat kooli, mille lõpetab iga aasta ligi 3500 IT-aladega seotud spetsialisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles