Tootjahinnaindeksid tõusid ka veebruaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduainete tootmise hinnad langesid veebruaris.
Toiduainete tootmise hinnad langesid veebruaris. Foto: Sille Annuk

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus 2011. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga oli 0,1 ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 5,0 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus keemia- ja metalltoodete tootmises ning hindade langus toiduainete tootmises.

Mulluse veebruariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hindade tõus metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis veebruaris võrreldes jaanuariga 3,4 ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 9,3 protsenti. Seda mõjutas võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, keemiatoodete ja toiduainete hinnatõus.

Impordihinnaindeks tõusis veebruaris võrreldes jaanuariga 1,2 ja võrreldes eelmise aasta veebruariga 13,7 protsenti. Seda mõjutas võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, kummi- ja plasttoodete ning toiduainete hinnatõus, samuti tekstiiltoodete hinnalangus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles