Toidupakendifirma rajab Saku valda uue 4600-ruutmeetrise tootmishoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EstPak Plastik toodab muu hulgas ka pakendeid Eesti lihatööstustele.
EstPak Plastik toodab muu hulgas ka pakendeid Eesti lihatööstustele. Foto: EstPak Plastik

Toidupakendeid tootev Estpak Plastik AS rajab Saku valda Jälgimäe külla uue 4600-ruutmeetrise tootmishoone, mis hakkab pudeltaarast toidukilet tootma.

«Olemasoleva hoone kõrvale rajame täiesti uue, see on sama suur kui tänane, kusagil 4600 ruutmeetrit. Soetasime keskkonnainvesteeringute keskuse abiga uue tootmisliini, mille tarvis uut tootmishoonet ka ehitame, see võimaldab valmistada pudeltaarast kilet, mis on niivõrd puhas, et võib otse toiduainetega kokku puutuda,» ütles ettevõtte juhataja Marek Harjak BNSile.

«Täna moodustab eksport meie kogukäibest 77 protsenti, suurim eksportriik on Soome, siis Norra, Rootsi ja Läti. Ka uue tootmisliini toodang läheb põhiliselt ekspordiks,» märkis ta.

Tootmisliini maksumus on 1,3 miljonit eurot, millest KIKi toetus moodustas 639 000 eurot. «Detsembri lõpus on tähtaeg, kus projekt peab valmis olema,» sõnas Harjak.

Tootmishoone ehitab Astlanda Ehitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles