Nike tõstab hindu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nike`i üks tuntuim reklaamnägu jalgpallur Cristiano Ronaldo kätleb vastamängijaga
Nike`i üks tuntuim reklaamnägu jalgpallur Cristiano Ronaldo kätleb vastamängijaga Foto: SCANPIX

Spordirõivaste, spordijalatsite ja spordivarustuse tootja plaanib oma toodete hindu tõsta pärast 31. maid, kui lõpeb ettevõtte finantsaasta.

Põhjuseks suurenenud tootmiskulud, mida põhjustab puuvilla, transpordi ja nafta hinnatõus, mis avaldab survet ettevõtte kasumimarginaalile, kirjutab Marketing Week.

Nike`i finantsjuht Don Blair rääkis ka arvudest. Mullu kolmandas kvartalis teenis ettevõte puhaskasumit 523 miljonit USA dollarit, mis on viis protsenti rohkem kui aasta varem. Kvartaalne käive kasvas seitse protsenti, ulatudes 5,1 miljardi dollarini.

Ettevõtte teenis raha Hiina turult ja arenevatelt turgudelt, kus kasum kasvas kolmandas kvartalis vastavalt 21 protsenti ja 19 protsenti. Lääne-Euroopa turul langes Nike`i kasum aga 2 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Praegu on osa Nike`i toodete hinnad mõnel turgul juba tõusnud, kuid alates uuest finantsaastast tõusevad kõikide toodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles