Koera tervisekindlustus maksab umbes 7 eurot kuus

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kuldne retriiver Lordy.
Pildil kuldne retriiver Lordy. Foto: Liis Saar / Sakala

If Kindlustus teatas, et koera kindlustamine maksab umbes seitse eurot kuus, kassi kindlustamine on mõnevõrra odavam.

Ifi vanemtootejuht Merko Kimsto sõnul ei ole tõelised loomasõbrad isegi majanduslanguse aegadel oma lemmikute kindlustuselt kokku hoidnud, vaid tunnevad järjest kasvavat huvi loomade kindlustamise vastu.

«Lemmikloom on perekonnaliige ja tema heaolu eest soovitakse võimalikult hästi hoolt kanda. Nii mõnedki loomaomanikud peavad oma koera või kassi kindlustamist olulisemaks kui näiteks endale õnnetusjuhtumikindlustuse soetamist,» lisas Kimsto.

Ifis kindlustatakse iga päev mitu lemmiklooma ning üle 90 protsendi kõikidest Ifi koera- ja kassikindlustuse lepingutest on sõlmitud koerte kindlustamiseks. Populaarseimad tõud on saksa lambakoer, berni alpi karjakoer, labradori retriiver ja kuldne retriiver. Lisaks puhtatõulistele lemmikutele saab kindlustada ka tõupaberiteta loomi vanuses neljast kuust kuni kaheksa aastani.

Viimase kuue kuuga on If Kindlustuses koerte kindlustamine eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud 45 protsendi võrra. Alates toote turuletoomisest 2007. aastal on huvi lemmikute kindlustamise vastu märkimisväärselt kasvanud.

Ifis kindlustatud lemmikutega on toimunud juba üle 500 kahjujuhtumi, mille eest on kokku hüvitatud üle 100 000 euro hüvitisi. Enamik kahjudest on olnud seotud looma haigestumise või õnnetuse ning sellest tulenevate ravikuludega, samuti on olnud varguse ja kadumise juhtumeid ning paarkümmend looma hukkumist. Ifi statistika põhjal on suurim väljamakstud hüvitis küündinud 3500 euroni.

«Kui loomaomanikul napib ootamatu õnnetusjuhtumi järel näiteks raha lemmiku ravimiseks, siis kindlustuse eesmärk ongi pakkuda meelerahu, et ei peaks valima looma magamapanemise või laenu võtmise vahel,» lisas Kimsto.

Koera kindlustamine Ifi põhipaketiga maksab ligikaudu 7 eurot kuus. Enim kaitset pakkuv superpakett on paarkümmend protsenti kallim. Kassi kindlustamine on koerast mõnevõrra soodsam.

If Kindlustus on Eestis kasvatanud turuosa 32,5 protsendini ja jätkab turuliidrina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles