Neli toiduainet, mis ei lähe mitte kunagi halvaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitu saab maitsestada ka muudmoodi kui vaid soolaga.
Toitu saab maitsestada ka muudmoodi kui vaid soolaga. Foto: Panthermedia / Peter Werner

Kui suurem osa toiduaineid läheb lühema või pikema aja vältel pahaks või kaotab oma parimad maitseomadused, siis leidub ka üksikuid toidukaupu, millega seda ei juhtu.

Liha- ja piimatooted riknevad hiljemalt nädala jooksul, samas kui maitseaineid võib kapis hoida mitu aastat. Mikroobid, mis sageli põhjustavad toidu halvaksminemise, ei saa aga tegutseda näiteks suhkru sees, kirjutab CheatSheet. See tähendab, et kui valget suhkrut säilitatakse toatemperatuuril ning kuivas keskkonnas, säilib see igavesti.

Pruuni suhkru ja tuhksuhkru võiks siiski kahe aasta jooksul ära tarbida. Küll aga ei pea veel kumbagi ära viskama, kui need aja jooksul kõvaks muutuvad. Piisab, kui lased neil veidi aega mikrolaineahjus soojeneda ning need on jälle tarbimiseks sobilikud.

Teine toiduaine, mida võib soovi korral lõputult alles hoida, on mesi. Seda siiski samuti juhul, kui seda hoida kuivas ning meepurk on korralikult suletud. Kuivas säilitamise reegel kehtib ka maisitärklise ja soola kohta. Tavaline lauasool võib säilida terve igaviku, ent jodeeritud soola ei peaks kauem alles hoidma kui viis aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles