Carpatair teenindab taas Nordica lende

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carpatairi Fokker 100 lennukid teenindasid ka Nordica esimesi lende.
Carpatairi Fokker 100 lennukid teenindasid ka Nordica esimesi lende. Foto: Mihkel Maripuu

Ajutiselt teenindab peamiselt Stockholmi ja Vilniuse suunalisi Nordica lende Rumeenia lennuoperaator Carpatair, kellega rahvuslik lennufirma tegi koostööd oma tegevuse alguses.

«Seekordne rendiperiood on umbes kümne päeva pikkune. Tegemist on lühiajalise wet-lease lepinguga,» rääkis Nordica turundus- ja kommunikatsioonijuht Toomas Uibo. Ta lisas, et Rumeenia päritolu Carpatair oli Nordicale heaks partneriks ka lennufirma käivitusfaasis, kust ta lahkus teenindama Lufthansa kliente. 

«Lühiajalised lennukite rendid teistelt lennuettevõtetelt on lennunduses tavapärane praktika. Aeg-ajalt tekib olukordi, kus oma lennukipargist satuvad mitu lennukit samaaegselt korralisse suurhooldusesse ja vaja lühiajalist abi teistelt firmadelt,» selgitas Uibo, miks tuli Carpatair taas Nordica lendude teenidamisel abiks võtta.

Ta lisas, et Carpatair lahkub Nordica liinilt niipea, kui rahvusliku lennufirma oma lennukite hooldustööd on tehtud. «Loodame, et selle nädala lõpuks on meie enda lennukid õhus,» lausus Uibo.

Hetkel abistab Carpatair Eesti lennufirmat peamiselt Stockholmi ja Vilniuse liinil. Fokker 100 lennuk, millega lennuoperaator Nordica lende teenindab, on 25-aastane, lennutades reisijaid alates 1991. aasta maikuust.

Carpatair

  • Asutatud 1999. aastal Rumeenias.
  • Kuigi lennufirmale on tegevuse jooksul kuulunud erinevaid lennukeid, on selle lennukipark tänaseks kahanenud kolmele Fokker 100 tüüpi lennukile (2016. aasta augustikuu seisuga).
  • 2016. aasta suvel teenindas Carpatair Nordica strateegilise partneri LOT Polish Airlines lende suunal Varssavi-Amsterdam ja Varssavi-Gdansk.
  • Hetkel kuulub 51 protsenti lennuettevõttest rumeenlastele ning 49 protsenti Rootsi ja Šveitsi investoritele.

Allikas: Wikipedia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles