Õllehiiud ei suutnud peaministrit ümber veenda

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlsberg Grupi Lääne-Euroopa turgude asepresident Joao Abecasis (keskel vasakul) ja Olvi juhatuse esimees Lasse Aho rõhutasid, et nende eesmärk on luua pikaajaline ja hea koostöö Eesti valitsusega, et muudatused siinsel turul ei oleks nii järsud.
Carlsberg Grupi Lääne-Euroopa turgude asepresident Joao Abecasis (keskel vasakul) ja Olvi juhatuse esimees Lasse Aho rõhutasid, et nende eesmärk on luua pikaajaline ja hea koostöö Eesti valitsusega, et muudatused siinsel turul ei oleks nii järsud. Foto: Raul Mee

Eesti õlletootjate emafirmad ütlesid eile pärast kohtumist peaminister Jüri Ratasega, et kuna valitsus ei tagane aktsiisi ennaktempos tõstmisest, peavad nad lihtsalt kohanduma ja pikas plaanis tõenäoliselt investeeringuid vähendama.

«Muidugi oli see meile paras šokk, kui kuulsime uue valitsuse maksutõusudest. Kui sulle antakse teada, et aktsiis tõuseb üle 100 protsendi, siis on see pehmelt öeldes ettearvamatu. Eriti arvestades, et eelmine valitsus oli meile aastateks andnud kindluse, et aktsiis tõuseb rahulikus tempos. Aga tuleb harjuda ja kohaneda,» ütles Carlsberg Grupi Lääne-Euroopa turgude asepresident Joao Abecasis.

Seetõttu otsustasid nii Abecasis kui ka Olvi juhatuse esimees Lasse Aho peaministriga kohtuda, et arutada Eesti riigi alkoholipoliitika üle ning esitada oma arusaam, mida või kuidas võiks teistmoodi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles