Kredexi elektriautode kiirlaadimisvõrgustik läheb Elektrilevi alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) soovib anda Kredexile kuuluva elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku käesoleva aasta detsembriks üle Elektrilevi OÜ-le.

MKM soovib kiirlaadimisvõrgustiku Elektrilevile üle anda peale Kredexi ja MKM-i vahel sõlmitud halduslepingu lõppemist, enne seda peab Kredex läbi viima kiirlaadimisvõrgustiku omandi õigusliku analüüsi, selgub MKM-i kirjast Kredexile.

Praegu toimuvad ettevalmistused riigivara üleandmise otsustamiseks mitterahalise sissemaksena Eesti Energia Aktsiaseltsi kui Elektrilevi emaettevõtja aktsiakapitali. Mitterahalise sissemakse väärtuse hindamiseks ning äriplaani vastavuse hindamiseks erainvestori põhimõttele, on eelnevalt vaja läbi viia õiguslik audit ettevõtte kui majandustegevuse läbiviimiseks vajalikest asjadest, õigustest, kohustustest ja lepingutest.

Sihtasutusele Kredex kuulub elektriautode 168 laadimispunktiga kiirlaadimisvõrgustik. Selle üleminek Elektrilevi alla on plaaneritud tänavu 1. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles