Norra riik võtab kasutusele eestlaste piletimüügitarkvara

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nettbuss on Põhjamaade üks suurimaid bussifirmasid.
Nettbuss on Põhjamaade üks suurimaid bussifirmasid. Foto: Nettbuss

Põhjamaade suurim bussioperaator Nettbuss ostab 15 protsenti rahvusvahelist piletimüügitarkvara loovast Tartu ettevõttest T solutions ja võtab selle süsteemid kasutusele nii Norra kui Rootsi ekspressliinidel.

Norra riigiraudteele kuuluva Nettbussi nõukogu langetas Eesti ettevõtte jaoks üliolulise otsuse ligi aasta kestnud läbirääkimiste tulemusel möödunud nädala teisipäeval. Algselt käisid läbirääkimised küll vaid tarkvara kasutuselevõtuks, kuid ühel hetkel tulid norrakad ettevõtte juurde küsimusega, kas oldaks valmis sisse võtma ka strateegilist investeeringut.

«Nad said aru, et me tegeleme õige asjaga ja oleme avastanud õige ärisuuna. Meie saima aga aru, et kasvuks vajame ka teadmisi ettevõtetest, kes meie kliendiks hakkavad – tekkis äratundmise rõõm ning aasta aega kestnud läbirääkimised jõudsid märtsis selleni, et kirjutame otsusele alla,» ütles T solutionsi nõukogu esimees Andres Osula.

Tehingu hinda osapooled ei avalda, kui Osula sõnul on tegemist seitsmekohalise eurosummaga. Ettevõtte enda eelarve peaks sel aastal jääma kolme miljoni euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles