Norma maksis üle mitme aasta taas dividendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma tehas Tallinnas
Norma tehas Tallinnas Foto: Sander Ilvest

Kunagine börsiettevõte, masina- ja metallitööstus Norma maksis möödunud aastal taas kümme miljonit eurot dividendi.

Masina- ja metallitööstuse Norma juht Peep Siimon rääkis, et nende ettevõte maksis möödunud aastal suurinvesteeringu asemel 10 miljonit eurot dividendi, vahendab Äripäev. «Teenisime rohkem, kui nägime, et on lähiaastatel plaanis investeerida,» sõnas ta.

Tootlikkuse tõstmiseks investeeritakse tema sõnutsi Normas siiski igal aastal, kuid emaettevõttel ei ole mõistlik teha Eestis mahukat investeeringut suure tööjõumahuga tegevusse.

Märgid majanduskasvust ja inflatsioon ei näita tema jaoks veel piisavalt suurt muutust, et öelda, kas on põhjust pessimismiks või optimismiks. «Pigem aeg näitab, kuidas need mõjutavad. Otse ei ole segajad ega stimulaatorid,» ütles Siimon.

Loe lähemalt Äripäevast.

2010. aastal börsilt lahkunud Norma aktsia oli Tallinna börsil üks investorite lemmikväärtpaber, sest ettevõte maksis stabiilselt ja korralikult dividende. Norma oli üks suurema dividenditootlusega aktsia kohalikul börsil.

Kuna siis seisis ettevõtte bilansis väga palju vaba raha, olid mõned aktsionärid rahulolematud nõudes suuremat omanikutulu. Norma juht Peep Siimon ütles juba 2015. aasta detsembris Postimehele, et ettevõte on valmis dividende maksma.

«Ma olen suuliselt nõukogu liikmetele öelnud, et meie ühiskonnas on ootused, et suured globaalsed ettevõtted võtaksid siinsetelt tütarettevõtetelt dividende, aga ma ei tea, kas nõukogu on seda arutanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles