Investor Mari: investeerisin hiiglastesse

Investor Mari
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Investor Mari
Investor Mari Foto: .

Tegin jälle ühe ostu, mida pean turvaliseks ja kavatsen pikka aega hoida.

Ostsin 15 osakut fondist iShares Global 100 (ETF). Selle emitent on maailma suurim fondivalitseja BlackRock. Fond koondab endas hiigelfirmasid, nagu näiteks Apple, Microsoft, General Electrics, Alphabet, Nestle.

Olen mitut siin nimetatud ettevõtet piielnud, aga eraldi ostes läheb päris kalliks ja tundub veidi riskantsem ka. Seega paistab ihaldatud ettevõtteid koondav fond hea lahendusena. Fondi aastane tootlus on peaaegu 19 protsenti, mis on igati korralik. Maksin 15 osaku eest 1210 eurot ning üle 15 euro tehingutasu.

Kuna mul on portfellis juba mitme Eesti ettevõtte aktsiaid ja ühe Leedu firma aktsiaid, tahtsin riskide hajutamise mõttes midagi globaalselt. Arvestades selle fondi koostist, usun, et seal ei teki suurt varingut. Mitu maailma suurimat ettevõtet vaevalt korraga pankrotti läheb. Vähemalt on tõenäosus väike.

Minu ülejäänud portfell on praegu üsna hea tervise juures. Aktsiainvesteeringutega olen plussis, Jaapani autotootjaid sisaldav fond on vahelduva eduga väikeses miinuses või väikeses plussis. Aktsiatest on praeguseks enim kasumit tootnud Šiaulių panga aktsiad. Ka LHVga, mille aktsiaid jahtisin jupp aega ja omandasin siis enda arvates päris hästi ühte langushetke tabades, olen väikeses kasumis.

Kõige kehvemini on läinud oodatust halvematest tulemustest teatanud Merkoga, mis oli eilse seisuga soetushinnast üle 3 protsendi madalamal. Aga küllap kosub temagi. Mul on kohalikku suurde ehitusfirmasse endiselt usku.

-Investor Mari portfell 8. märtsi seisuga

81 Merko Ehituse aktsiat, ostuväärtus 746 eurot, kasum –25,11

54 Tallinna Vee aktsiat, ostuväärtus 745 eurot, kasum 0

26 Jaapani indeksfondi osakut, ostuväärtus 994 eurot, kasum –3,81

2000 Šiaulių panga aktsiat, ostuväärtus 920 eurot, kasum 136

100 LHV aktsiat, ostuväärtus 927 eurot, kasum 33

15 iShares Global 100 osakut, ostuväärtus 1174,64

-Kes on Mari?

  • Investor Mari on Postimehe välja mõeldud investor, kes sai 7000-eurose päranduse, millest enamiku on ta juba investeerinud.
  • Päranduse lõppedes jätkab Mari investeeringuid juba igakuistest säästudest väiksemate summade kaupa.
  • Investor Mari annab lugejatele vähemalt paar korda kuus teada oma uutest ostudest, edusammudest või tagasilöökidest.
  • Investor Mari ei tee mõne ettevõtte aktsiatega tehinguid ajal, mil on teada, et selle ettevõtte kohta on tulemas oluline uudis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles