Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Kasulik nipp, millega kartulite koorimiselt hulga aega säästa

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kartulite koorimine nõuab palju aega.
Kartulite koorimine nõuab palju aega. Foto: www.flickr.com

Kartulite koorimine kartulikoorimisnoaga võtab palju aega ning on eriti tüütu, kui pead mõneks sündmuseks ette valmistama mitu kilo kartuleid. Küll aga on nipp, kuidas sellelt tegevuselt oluliselt aega säästa.

Esmalt tee iga kartuli ümber terava noaga mõne millimeetri suurune sisselõige, kirjutab Sunset. Pane koorega kartulid keema ning toimi nii nagu harjunud oled. Kui kartulid on valmis, vala need jääkülma veega täidetud kaussi.

Kui kartulid on külmas vees maha jahtunud, pane kummikindad kätte ja hõõru kergelt iga kartuli pinda – koor tuleb imelihtsalt maha.

Vaata lähemalt videost ja proovi järele.

Märksõnad

Tagasi üles