Deutsche Bank pürgib taas Saksa pangaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Bank
Deutsche Bank Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Deutsche Bank, mis eelmisel aastal hiiglaslike õiguskulude tõttu suurtesse raskustesse sattus, teatas pühapäeval, et emiteerib aprilli alguses kaheksa miljardi euro väärtuses uusi aktsiaid ning keskendub oma tegevuses taas koduturule.

Pank kavatseb emiteerida 687,5 miljonit uut aktsiat hinnaga 11,65 eurot väärtpaber, mis on 39 protsenti madalam selle reedesest sulgemishinnast. Aktsiaemissioon on kinnine, suunatud ainult olemasolevatele aktsionäridele.

Tegemist on ka juba kolmanda korraga alates 2013. aastast, mil pank on sunnitud investoritelt raha kaasama. Kui praegune tegevjuht John Cryan 2015. aastal panga etteotsa asus, ütles ta algul, et ei soovi uusi aktsiaid emiteerida, sest see lahjendaks olemasolevate aktsionäride osalusi. Samas soovib ta aga juba teist korda 18 kuu jooksul Deutsche Banki strateegiat muuta.

Koos kapitali kaasamisega plaanib pank jätta alles tütarettevõtte Postbank, mida varasemate kavatsuste kohaselt taheti maha müüa. Küll müüakse aga kahe aasta jooksul osaliselt ära varahaldusüksus Deutsche Asset Management, mille väärtuseks hindavad analüütikud kaheksa miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles