Eesti Energia: Euroopa kliimapoliitika vajab tuumajaamu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani rahvusringhäälingu NHK telekaader plahvatusest Fukushima tuumajaamas.
Jaapani rahvusringhäälingu NHK telekaader plahvatusest Fukushima tuumajaamas. Foto: SCANPIX

Eesti Energia arendusjuht Jaanus Arukaevu märkis Balti riikide kaugkütteühingute ühiskonverentsil Tallinnas, et Euroopa kliimapoliitika eesmärke pole võimalik teostada tuumaenergiata.

Arukaevu märkis, et Euroopa kliimapoliitika eesmärgid, mis eeldavad fossiilsete kütuste kasutamise vähendamist, on teostatavad vaid siis, kui tuumaenergia osa kasvab meie maailmajaos kaks korda.

«Jaapanis juhtus õnnetus riigi esimeses, kõige vanemas tuumajaamas. Selle põhjal ei saa teha järeldusi moodsate tuumajaamade võimekuse kohta,» lausus Arukaevu.

Arukaevu lisas, et Jaapani õnnetuse põhjusi tuleb analüüsida ja kontrollida, kas uutes jaamades on kõiki riske arvesse võetud.

Eesti Energia on Eesti tuumajaama asukohaks pakkunud Suur-Pakrit. Esmast geoloogilist uuringud tutvustades, leidis energiafirma, et saar sobib jaamale.

IRL ja Reformierakond leppisid eile uue valitsusliidu loomise kõnelustel kokku, et jätkavad uuringuid, mis peavad andma vastuse, kas Eestisse tasub ehitada tuumaelektrijaam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles