General Motors müüb Opeli 2,2 miljardi euro eest

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opeli tehas Bochumis (Saksamaa)
Opeli tehas Bochumis (Saksamaa) Foto: © Ina Fassbender / Reuters/REUTERS/Scanpix

USA autotootja General Motors teatas täna hommikul, et müüb oma Euroopa äri, millest suurema osa moodustab Saksamaa autotootja Opel, Prantsusmaa autotootjale Peugeot 2,2 miljardi euro ehk 2,33 miljardi dollari eest.

Peugeot maksab General Motorsile Opeli ja Vauxhalli (General Motorsi Suurbritannia üksus) eest 1,3 miljardit eurot ning Peugeot ja Prantsusmaa suurpank BNP Paribas omandavad ühiselt General Motorsi finantsoperatsioonid 900 miljoni euro eest.

Lisaks saab General Motors õiguse osta 4,2 protsenti Peugeot kapitalist. Optsiooni saab ellu viia alles viis aastat pärast aktsiate emiteerimist, mis tähendab, General Motorsist ei saa Prantsusmaa ettevõtte aktsionär koheselt, kirjutab The Wall Street Journal.

Opel, mis kuulub General Motorsile alates eelmise sajandi kolmekümnendate aastate algusest, on olnud alates 1999. aastast kahjumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles