Mida sööb Briti kuninganna Elizabeth II?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: SCANPIX

Kuigi võiks eeldada, et kuninganna Elizabeth II maiustab iga päev eriti hõrkude roogadega, ei ole see mitte alati nii. 

Darren McGrady, kuningliku köögi endine peakokk kinnitab, et kuninganna ei ole toidu suhtes kuigi kirglik, erinevalt oma abikaasast prints Philipist, kes võiks terve päeva ainult toidust rääkida.

Hommikul joob kuninganna tassi Earl Greyd ilma piima ja suhkruta. Ning lisaks küpsistele sööb ta hommikuhelbeid ja puuvilju, mille ta aega-ajalt vahetab välja moosiga röstsaia vastu.  Mõnikord on hommikusöögiks aga munapuder lõhe ja trühvlitega, kirjutab Business Insider.

Ennelõunal joob kuninganna džinni ja Dubonnet´d (magusat veini baasil valmistatud aperitiivi)  sidruniviilu ja ohtra jääga.

Lõunaks on tavaliselt midagi lihtsat, näiteks kala köögiviljadega või grillitud kana ja salat. Kui kuninganna lõunatab üksi, ei söö ta kunagi kartuleid, riisi ega pastat.

Igal pärastlõunal joob kuninganna teed, mille juurde pakutakse mitmesuguseid võileibu: kurgi, suitsulõhe, munasalati ja singiga. Tee juurde käivad tingimata ka küpsised ning mõnel juhul ka tordiviil.

Õhtusöögiks serveeritakse kas lõhet, faasanit, looma- või ulukiliha, mis on pärit kuninganna valdustest Sandringhamis või Balmoralis.

Magustoiduks on kas maasikad Balmoralist või virsikud Windsori lossi kasvuhoonest. Kuninganna armastab ka šokolaadi ning lisaks luksuslikumatele kaubamärkidele nagu Charbonnel et Walker või Prestat, võib kuninglikust majapidamisest leida ka Nestlé tooteid.

Päeva lõpetab kuninganna tavaliselt klaasi šampusega. Tema lemmikuteks on Bollinger, Lanson ja Krug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles